Je bekijkt nu Drone Post Flight: Mapping & Orthofoto, Demo [1]

Drone Post Flight: Mapping & Orthofoto, Demo [1]

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Drone Post Flight Demo’s.

Met onze service Drone Post Flight richten wij ons het analyseren, visualiseren en online beschikbaar maken van uw Drone-data. De komende weken vindt u in deze nieuwsberichten korte demo’s van functies en mogelijkheden van deze (online) service. Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Orthofoto en Mapping
  • Digital Elevation Model (DEM)
  • 3D model
  • Puntenwolk
  • Koppeling andere GeoData

In deze eerste demo de verwerking van losse luchtfoto’s voor Mapping en Orthofoto’s centraal.

Zijn mijn drone-opnames geschikt voor Drone Post Flight?

Data uit de DJI Inspire is uitermate geschikt voor Drone Post FlightVoor een goede en snelle verwerking is het belangrijk dat de luchtfoto’s (automatisch) worden voorzien van Gps-coordinaten, ook wel Geo-tagging genoemd. Bij de meeste professionele systemen, zoals een Sensefly Ebee, Gatewing X100 of Trimble UX5 gebeurt dit automatisch. Maar ook bij steeds meer (semi)-professionele systemen, zoals een DJI Inspire of DJI Phantom 3 Standard, is deze geotagging functie beschikbaar. Hiermee is het mogelijk om deze informatie in bovenstaande toepassingen te verwerken.

Waarom een Orthofoto?

Een orthofoto is een foto die geometrisch gecorrigeerd is. Dit houdt in dat deze gebruikt kan worden als kaartlaag waarop bijvoorbeeld getekend kan worden of andere geodata geplot kan worden. Het is mogelijk om metingen (afstanden en oppervlaktes) te verrichten met deze foto. Dit kunt u vergelijken met een hoge resolutie, actuele Google Maps foto. Met Drone Post Flight kunnen wij deze orthofoto’s genereren en hier data op projecteren of visualiseren. Een veel gebruikte toepassing is om situaties van verschillende tijdstippen met elkaar te vergelijken.

Media

De Workflow voor het genereren van een Orthofoto. In dit voorbeeld hebben we een demo-dataset gebruikt van een SenseFly Ebee met een resolutie van 2.5cm/pixel.

Luchtfoto's met GPS GeotaggingDe foto's uit stap 1 zijn verwerkt tot OrthofotoHet is mogelijk om andere geodata te projecteren onder de orthofoto

Volgende Drone Post Flight Demo

In de komende demo laten we de mogelijkheden zien van het koppelen en visualiseren van andere GeoData, zoals perceelinformatie, over een orthofoto.

Benieuwd naar uw data in Drone Post Flight?

We adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden en toepassingen binnen Drone Post Flight.