Je bekijkt nu Aeret Nieuwsbrief November 2015

Aeret Nieuwsbrief November 2015

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Upgrades Drone PreFlight November 2015

Welkom bij de nieuwsbrief van November. We maken u graag attent op de volgende aanpassingen, deze zijn vanaf nu terug te vinden op www.drone.aeret.nl.

Vliegen in Civiele CTR voor gecertificeerde Operators
Het ziet er naar uit dat er wat meer vrijheid komt voor drone-vluchten in CTR’s. Voor de beroepsmatige, gecertificeerde drone operator is het mogelijk om in de ‘buitenring’ van een civiele CTR tot een maximale hoogte van 45m / 150ft te opereren (Download brief PDF Staatsecretaris Dijkstra). Deze ‘buitenringen’ zijn nu aangegeven in Drone Preflight voor de volgende CTR’s: Amsterdam CTR1, Groningen CTR, Maastricht CTR en Rotterdam CTR. De drone-operator zal in zijn handboek een procedure moeten opnemen die beschrijft hoe hij in dit randgebied van de CTR veilig zijn operatie kan uitvoeren en hoe hij in overeenstemming met de luchtverkeersregels kan opereren. Voor de recreatieve drone-vlieger blijft de CTR echter nog verboden gebied.

Landelijke campagnes – 15.000 keer gebruikt
De Drone Preflight kaart is ook beschikbaar via landelijke campagnes betreft het informeren en voorlichten van de (recreatieve) vliegers. In november zijn we door de 15.000 aantal keer gebruik heen gegaan en dit aantal groeit nog altijd. Bij de onderstaande campagnes vind je ook enkele handige flyers en leaflets voor het veilig en verstandig gebruik van je drone.

Downloads
Voor operators die behoefte hebben aan hoge resolutie kaarten van de binnen/buitenring grens van de CTR, deze bieden we aan als downloads [PDF]. De grens van binnen / buitenring is ingetekend als dikke blauwe lijn. Let op, aan deze kaarten kunnen geen rechten ontleend worden.

We wensen je veel veilige vluchten toe!