Je bekijkt nu Nieuw: Drone Pre Flight Basic V3.0

Nieuw: Drone Pre Flight Basic V3.0

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

10.000 kaart-opvragingen

Sinds de start van onze kaart met no-flyzones hebben we veel aanpassingen doorgevoerd. Hiermee zijn ook de groep gebruikers gegroeid. Deze maand zijn we door de 10.000 ‘opvragingen’ van de kaart gegaan en dat vieren we graag met jullie. Omdat vandaag ook de minidrone regeling (ROC-Light) wordt ingevoerd willen we graag Drone Pre Flight Basic v3.0 introduceren met enkele nieuwe features. Feedback horen we natuurlijk graag terug via onze Facebook Pagina.

 
 

afstanden meten in drone preflight no fly zoneAfstanden meten: 50-100-50 regel
Binnen de nieuwe minidroneregeling wordt gesproken van de zogenaamde 50-100-50 regel. Maximaal 50 meter hoog, 100 meter van je af en 50 meter van gebouwen / objecten af. Maar hoe bepaal je deze afstand van te voren? Vanaf Desktops is het nu mogelijk afstanden te meten op de Kaart. Hoe werkt dit?

1: Klik links boven op het liniaal icoontje. 2: Klik op het beginpunt. 3: Dubbelklik op het eindpunt 4: Klik wederom op het liniaalicoontje om de meting te verwijderen.

Ter info: We werken er hard aan om deze functie ook beschikbaar te maken op de mobiele devices.

aaneengesloten bebouwing drone verboden gebied no flyAaneengesloten Bebouwing
We hebben veel vragen gekregen wat aaneengesloten bebouwing is. Aldus Dronewatch: “Met ‘aaneengesloten bebouwing’ worden steden, dorpen en verzamelingen huizen bedoeld, maar ook: elke ruimte die vast gebruikt wordt voor huisvesting, commerciële activiteiten of recreatie.” In de nieuwe versie is deze informatie (vanaf een bepaald zoom-niveau) zichtbaar als grijze vlakken met een zwarte rand eromheen. Deze zijn beschikbaar voor geheel Nederland en worden dagelijks geüpdate.
 
Veel veilige en mooie vluchten toegewenst!