Je bekijkt nu Open Data: Drone No Fly Zone Kadaster

Open Data: Drone No Fly Zone Kadaster

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De behoefte aan luchtruim-informatie voor drone gebruikers is groeiende. Zoals jullie wellicht hebben gelezen is in de maand Juni de Drone Pre Flight Kaart meer dan 10.000 keer opgevraagd.

Open Data Kadaster
Bij de introductie van de minidrone regeling op 1 juli heeft het Kadaster ook een kaart gepubliceerd met hierop de no-fly zones. Deze data is tevens ook als open data set vrij gegeven waarvoor we zeer dankbaar zijn. In een van de komende updates zullen we deze datasets gaan integreren in onze kaart omdat we kleine verschillen hebben opgemerkt in o.a. de laagvlieggebieden. Tevens zullen we de teksten gaan aanpassen n.a.v. het onlangs gepubliceerde factsheet over de wet en regelgeving voor hobbyisten, roc-light en roc drone vliegers.

Poster No Fly Zones
Het mooie van deze open data is dat je er weer andere leuk dingen mee kunt doen, zoals het plotten van een A0-formaat poster met hierop de no-fly zones. Dus, zoek je nog een stukje muurdecoratie, dan bieden wij deze hier gratis aan in zowel PDF als JPEG. Er zijn twee soorten kaarten, met een verschillende achtergrond. We wensen jullie veel mooie en veilige vluchten.

Downloads:
Tip: Rechtermuisknop –> Opslaan als 
– No fly zones kaart (jpeg 14000 x 9933 px 9.58 Mb)
No fly zones luchtfoto (jpeg 14000 x 9933 px 14.2 Mb)

No fly zones kaart (pdf 22 Mb)
No fly zones luchtfoto (pdf 33 Mb)