Je bekijkt nu Rapport Voorvallen Drones 2016

Rapport Voorvallen Drones 2016

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Het aantal gemelde voorvallen met recreatieve drones neemt in sterke mate toe, vooral over Risico-volle interacties met de grote luchtvaart. Het aantal voorvallen met beroepsmatige Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS) lijkt ook te groeien, maar minder snel dan bij de recreatieve drones. Als schade optreedt, is dit bij RPAS meestal aan het toestel. Bij recreatieve drones treedt soms ook ma-teriële schade bij derden op.

Download het rapport van ILenT hier:

2016 Informatieblad drones voorvallen [PDF]

Schending van luchtruim bij luchthavens
“Het grootste deel van de gemelde voorvallen vindt plaats in de omgeving van luchthavens. Dit jaar (dus tot en met eind mei) gaat het om 24 meldingen bij Schiphol, bij Eelde zijn het er drie en Rotterdam en Beek telden er ieder twee.”

Met onze dienst Drone Pre Flight weet je of je zich bevindt in (ongecontroleerd) luchtruim.