Je bekijkt nu Nieuw: Drone PreFlight Pro

Nieuw: Drone PreFlight Pro

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Vluchtvoorbereidingsapplicatie voor professionele drone operators

Drone PreFlight Pro Vluchtvoorbereiding voor ROC operatorDrone PreFlight Pro is een online platform waarmee ROC en ROC-Light operators een dronevlucht kunnen voorbereiden. Hierbij hebben zij beschikking over verschillende datasets geplot op hoge resolutie kaarten. Dit geeft de piloot op voorhand inzicht in de omgeving en waar zich een mogelijk veiligheidsrisico kan vormen. Denk hierbij aan de no-fly zones rondom vliegvelden maar ook actuele meteo, gebouwinformatie of waar hoge objecten staan zoals hoogspanningsmasten of windturbines.

Veiligheid

Het voorbereiden, vliegen en verwerken van opdrachten met drones kan een complexe operatie zijn. Een goede vluchtvoorbereiding draagt bij aan het verhogen van de veiligheid tijdens een dronevlucht. Tijdens deze voorbereiding bekijkt een drone-operator waar zich mogelijke risico’s bevinden. Zodoende kan hij (mitigerende) maatregelen treffen om de veiligheid te garanderen. Drone PreFlight Pro is een portal waarin gecentraliseerd relevante vluchtinformatie te vinden is, onderverdeeld in vijf categorieën:

Luchtruim
Infrastructuur
Omgeving
Natuur & Milieu
• Meteo

Onze visie is dat drone-operators met de juiste informatie, communicatie en voorbereiding steeds meer toepassingen met drones kunnen uitvoeren. Van het vliegen in CTR’s tot het (dichtbij) inspecteren van gebouwen en kunstwerken.

Aanvragen Drone PreFlight Pro

Voor meer informatie, prijzen of het aanvragen van een licentie verwijzen wij u graag door naar onze productpagina.

Downloads

Brochure Drone PreFlight Pro [PDF 1.3 Mb]
Mediaskit Pers [Zip 14 Mb]