Je bekijkt nu Succesvolle opsporing drenkeling met CableCopter

Succesvolle opsporing drenkeling met CableCopter

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws


link: https://www.youtube.com/watch?v=A9vgdmjIBpU

Drenkeling succesvol opgespoord

Maandag 19 juni spoorde de KNRM succesvol een drenkeling in nood op met het ontwikkelde CableCopter systeem. Tijdens deze simulatie, uitgevoerd in samenwerking met de ontwikkelaars Delft Dynamics, DRONExpert en Aeret, werd de geavanceerde bekabelde drone op het strand van Ter Heijde vanaf een rijdend KNRM-voertuig de lucht ingestuurd, waardoor de reddingboot George Dijkstra vervolgens met de doorgestuurde GPS-coördinaten de persoon in nood snel te hulp schieten. Vanuit de meldkamer werd live meegekeken met de beelden, rechtstreeks afkomstig van het vliegende systeem.

CableCopter

Het vliegende CableCopter systeem is uitgerust met een thermische camera en een tweede camera met 30 keer optische zoom. Door de stroomtoevoer via de kabel kent het systeem geen limiet betreffende vluchtduur. Tevens is er door de bekabeling geen risico op zogenoemde ‘flyaways’, waarmee veilig vliegen in kwetsbare infrastructuur een stap dichterbij komt. Door deze eigenschappen is de CableCopter uitermate geschikt voor langdurige monitoring en opsporing.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en andere testcases die in de toekomst met de CableCopter worden gehouden? Binnenkort lanceren we de website met nieuws over het systeem.

Onze dank gaat uit naar de medewerking van de enthousiaste crew op deze mooie dag:

Delft Dynamics
DroneXpert
Float360
Wouter Borre Fotografie
KNRM Ter Heide en Scheveningen
Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu
De Inspectie Leefomgeving en Transport