Je bekijkt nu Rijkswaterstaat Drone Challenge 2018

Rijkswaterstaat Drone Challenge 2018

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Innovatie en Inzet van Drones voor Rijkswaterstaat.

Op 27 en 28 september 2018 werd de Rijkswaterstaat Drone Challenge gehouden. Hierbij mochten drie Nederlandse drone-bedrijven de innovaties en mogelijkheden van hun systemen laten zien. Aeret was aanwezig tijdens deze twee dagen en assisteerde team Robor Electronics samen met Float360 en Wouter Borre Productions.

Vanuit Rijkswaterstaat waren er twee fictieve scenario’s opgesteld:

Lekkende tanker

“De MTS Graafstroom, een enkelwandige tanker geladen met dieselolie, is onderweg op de Waal. Nabij Nijmegen breekt er brand uit in de machinekamer en wordt het schip onbestuurbaar. Hierdoor heeft het schip een krib op de vaarroute aangevaren en is er een lekkage ontstaan. Door de aanvaring ontstaat er een scheur in de romp van het schip en vindt er uitstroom plaats van dieselolie. Deze uitstroom moet gemonitord worden d.m.v. drie drone vluchten. Bron: Rijkswaterstaat”

Drenkeling zoeken

“Voor de stad van Nijmegen is het afvarende passagiersschip ‘MPS Rijnreisje’ in aanvaring gekomen met het opvarende containerschip ‘MS TUE’. Het MS TEU is door roeruitval teveel doorgeschoten naar bakboord en is aan bakboord zij voorzijde aangevaren door het MPS Rijnreisje. Het MPS Rijnreisje heeft zijn hekanker laten vallen en het MS TEU zijn boeganker. Door de harde klap van de aanvaring is er een container overboord geslagen. Door de aanvaring is er tevens een matroos overboord geslagen en deze is nog vermist. Bron: Rijkswaterstaat”

Resultaten

De resultaten van de Challenge zijn erg positief ontvangen. Hieronder enkele resultaten die zijn gerealiseerd:

• Autonome landing op een patrouille-voertuig
• Het opsporen van een drenkeling in 4 minuten
• Plaatsen van een GPS tag op een overboord geslagen container
• Live feed van video en thermische beelden

Aeret ontwikkelt de integratie van deze data-stromen in Aeret GeoMaps.

Ook de jury en aanwezigen waren erg onder de indruk van de drie teams en de gerealiseerde ontwikkelingen. Binnenkort wordt de uitslag, wie de winnaar van deze challenge is, bekend gemaakt.