Je bekijkt nu Finale Rijkswaterstaat Drone Challenge 2018 – Winnaars bekend

Finale Rijkswaterstaat Drone Challenge 2018 – Winnaars bekend

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Finale Rijkswaterstaat Drone Challenge 2018.

Op 3 december 2018 is tijdens de Finale van de Rijkswaterstaat Drone Challenge 2018 de winnaar bekend gemaakt. Drie teams, Skeye, Sky Survey en Robor Electronics, hebben hieraan meegedaan. Tijdens de vliegdagen van deze Drone Challenge hebben de teams laten zien welke innovaties zij in huis hadden. Samen met de bedrijven Float360, Wouter Borre Productions en DRONExpert mocht Aeret het team Robor assisteren tijdens deze twee mooie dagen.

Enkele van de gerealiseerde resultaten zijn:

• Autonome landing op een patrouille-voertuig
• Het opsporen van een drenkeling in 4 minuten
• Plaatsen van een GPS tag op een overboord geslagen container
• Live feed van video en thermische beelden

Team Robor Electronics Winnaar

Na drie pitches van de teams over de gerealiseerde resultaten en toekomstvisie voor Rijkswaterstaat betreft gebruik en inzet van drones maakte de jury de winnaar bekend; Robor Electronics. Vanuit Aeret willen we Team Robor van harte feliciteren met deze behaalde resultaten en zijn erg blij dat we mee werken aan de doorontwikkeling van deze Challenge. Denk hierbij aan integratie en (live)verwerking van drone-data in onze webbased GIS-omgeving: GeoMaps

Winnaars Rijkswaterstaat Drone Challenge 2018

bron video: Rijkswaterstaat

360 Video vanaf Rijkswaterstaat voertuig

In onderstaande 360 graden video heeft u een overzicht van één van de challenges uitgezet door Rijkswaterstaat, autonoom starten en landen vanaf een patrouillevaartuig. Tip: Zet de kwaliteit op HD. Door te slepen met uw muis in het beeld kunt u rondkijken.