Je bekijkt nu Drone-inspectie schip met ILenT

Drone-inspectie schip met ILenT

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone / Nieuws

3D model scheepsinspectie

Samen met ILenT, Float360 en Wouter Borre Productions hebben we in december 2018 dronevluchten gemaakt voor het 3D inmeten van twee schepen. Het eerste schip lag op een dok, de tweede lag in het water. Tijdens deze pilot is er onderzocht of fotogrammetrie een toegevoegde waarde is op de huidige manier van inmeten van schepen.

ROC en Risicoanalyse

Om deze opnames te mogen maken dienen de drone-opators over een ROC certificaat te beschikken met aanvullende ontheffingen. Float360 beschikt over deze papieren en na een uitgebreide risicoanalyse werd er groen licht afgegeven om deze opnames te maken.

Resultaten

De komende tijd worden de resultaten besproken en bekeken of deze manier van inmeten van toegevoegde manier is op de huidige manier van werken van ILenT.

Drones en dataverwerking

Bent u benieuwd wat drones, dataverwerking het gemakkelijk ontsluiten van deze informatie voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via: https://www.aeret.nl/contact/