Je bekijkt nu Bijeenkomst Rijkswaterstaat DataLab

Bijeenkomst Rijkswaterstaat DataLab

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Rijkswaterstaat DataLab

Op dinsdag 26-03-2019 was Aeret aanwezig bij de Rijkswaterstaat DataLab Marktverkenning. Data en Rijkswaterstaat gaan al eeuwen hand in hand. Sinds 2 jaar gebruikt ons Datalab deze schat aan RWS-data en werkt dagelijks aan innovatieve oplossingen op het gebied van Machine Learning, Data Science, BI, VR en AR, om zo Nederland efficiënter en veiliger te maken. Na verschillende presentaties door medewerkers van het DataLab was het tijd voor de Match Making.

Lego Brug & Match Making

rijkswaterstaat lego brug vr
Legobrug i.c.m. VR

Tijdens deze bijeenkomst kregen de aanwezige bedrijven ook de kans om kennis te maken met het RWS DataLab tijdens korte één op één ‘match-makings’. Hierbij hebben we vanuit Aeret onze Drone, Data en GIS/visualisatie toepassingen laten zien en zijn benieuwd naar een mogelijk vervolg.

Op deze dag stonden ook verschillende applicaties / toepassingen die Rijkswaterstaat nu gebruikt. Vooral de Lego-brug viel hierbij erg op. Deze brug was gekoppeld aan een VR-omgeving. Vanuit een Oculus-Rift bril kon men commando’s uitvoeren die werden uitgevoerd door de Lego-brug zoals: Verlichting aan en uit, slagbomen dicht en de complete brug open klappen. Een erg goed uitgewerkte combinatie tussen virtueel en visueel.