Je bekijkt nu Bijeenkomst: Rijkswaterstaat BVLOS challenge 2019 – 2020

Bijeenkomst: Rijkswaterstaat BVLOS challenge 2019 – 2020

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone

Rijkswaterstaat BVLOS Challenge

Op uitnodiging van Rijkswaterstaat was Aeret uitgenodigd om tijdens een LEF-ontwerpsessie stappen te zetten op het gebied van opschaalbare en operationele toepassing van drones. Met als uitdaging om het automatisch en op lange afstanden vliegende drones mogelijk te maken voor incident- en verkeersmanagement bij Scheepvaart, het zogenaamde BVLOS (Beyond Visual Line Of Sight) vliegen. Deze ambitie wil Rijkswaterstaat samen met de markt, kennisinstituten, beleid en regelgeving realiseren.

Tijdens de ontwerpsessie is er samen met de markt, kennisinstituten, beleid en regelgeving in groepjes gewerkt om de ambitie van RWS waar te maken. Ieder vanuit zijn of haar expertise, kennis of ervaring droeg een stukje bij aan deze ambitie: het mogelijk maken van het automatisch en op lange afstanden vliegende drones voor incident- en verkeersmanagement bij Scheepvaart.

Naar aanleiding van deze sessie gaat Rijkswaterstaat kijken naar de mogelijke vervolgstappen voor een nieuwe Drone Challenge, het BVLOS vliegen.