Je bekijkt nu Aeret aanwezig tijdens Rijkswaterstaat Zeeuwse Drone Tweedaagse

Aeret aanwezig tijdens Rijkswaterstaat Zeeuwse Drone Tweedaagse

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone

Gezamelijke drone-oefening met Ketenparnters

Op 13 en 14 juni 2019 vond in Zeeland de Zeeuwse Drone Tweedaagse plaats, georganiseerd door Rijkswaterstaat. Tijdens deze dagen was het de bedoeling kennis uit te wisselen en te oefenen met ketenpartners zoals ILT en de NVWA.

Drone Data Delen

presentatie aeret tijdens rijkswaterstaat zeeuwse drone twee daagseVrijdag-ochtend hebben we namens Aeret een presentatie mogen geven over een gezamenlijk project betreft software ontwikkeling voor het Rijkswaterstaat Drone Team. Doel van dit project is dat drone piloten (tijdens een incident) gemakkelijk en veilig (drone)data kunnen versturen. Deze data, bijvoorbeeld overzichtfoto’s vanuit de lucht, worden live op een kaart applicatie (Aeret GeoMaps) gevisualiseerd in bijvoorbeeld een meldkamer of controlepost.

 

Drone vliegen en testen

Rijkswaterstaat zeeuwse drone twee daagseHet middag-programma bestond uit het het drone-vliegen vanuit verkeerspost Wemeldinge en vanaf een Rijkswaterstaat vaartuig. Samen met enkele ketenpartners, zoals ILT en de NVWA werden met verschillende drones vluchten gemaakt, kennis uitgewisseld en nieuwe drones getest. Hierbij werd ook getest hoe de data vanuit de drone snel en veilig gedeeld kan worden.

 

FlyBy van Kustwachtvliegtuig

aeret drone preflight adsb live locatie vliegtuigenEen mooi moment was de (vooraf afgesproken) flyby van het kustwachtvliegtuig. Een nieuwe ontwikkeling die we tijdens deze dag konden testen is de live locatie, richting en hoogte van bemande toestellen binnen de kaart applicatie. Deze vliegtuigen zijn geclassificeerd naar vlieghoogte en welke daarmee een mogelijk risico vormen voor drone-piloten. Deze laagvliegende toestellen (en daarmee botsingsgevaar met een drone) verschijnen als rode pijl op de kaart, terwijl vliegtuigen die zich op veilige hoogte bevinden als groene pijl op de kaart zichtbaar zijn. Deze ontwikkeling willen we ook gaan doorvoeren in onze vluchtvoorbereidingsapplicatie Drone PreFlight Pro.