Je bekijkt nu Bezoek aan VUTURA: demonstratie Marknesse 27 juni 2019

Bezoek aan VUTURA: demonstratie Marknesse 27 juni 2019

Demonstratie integratie drones U-SPACE

NLR Marknesse demonstratie VUTURA Uspace droneOp 27 juni 2019 was Aeret aanwezig bij een demonstratie op het NLR terrein in Marknesse. In de ochtend werden presentaties gegeven over U-Space. Wat deze term inhoudt, wat de uitdagingen zijn en wat de toekomst gaat brengen. Het middag gedeelte bestond uit enkele demonstraties. De NLR fixed wing drone; deze vloog bvlos (beyond visual line of sight), een DJI Mavic t.b.v. een inspectieklus en een Sensefly Ebee t.b.v. een agrarische inspectievlucht.

Middels U-Space service providers wisten de drones van elkaar waar ze waren en konden waar nodig (afhankelijk van de prioriteit) uitwijken voor elkaar.

Op 29 augustus is de volgende VUTURA workshop. Deze zal worden gehouden in Enschede en zal drones in een stedelijke omgeving, incl. Urban Air Mobility, laten zien.