Je bekijkt nu Nominatie Rijkswaterstaat Smart Patrol

Nominatie Rijkswaterstaat Smart Patrol

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone

Update: Smart Patrol heeft Computable Award gewonnen

Het project Smart Patrol heeft een Computable Award gewonnen in de categorie “Digitale Transformatie van het Jaar”. Lees meer op “And the winner is… Smart Patrol!

Stem op Rijkswaterstaat Smart Patrol – Computable Awards 2019

rijkswaterstaat vastvaring smart patrol drone aeret
© Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is met het Smart Patrol Drone Programma genomineerd voor de Computable Awards 2019, een prestigieuze IT-prijs in Nederland. Het ‘Smart Patrol’ programma, genomineerd in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar, startte in 2016 om innovatieve oplossingen te bewerkstelligen die de duur van incidenten op het water verkort. Aeret is sinds begin 2019 betrokken en ontwikkelde een webbased platform om (drone)data te uploaden, visualiseren en snel te delen.

 

Drones als perfect hulpmiddel

aeret rijkswaterstaat smart patrol drone computable nominatie
© Aeret

Voor het snel oplossen van incidenten is het cruciaal om snel een overzichtelijk beeld te kunnen vormen van de omgeving. Drones blijken het perfecte hulpmiddel. Middels het eigen drone-team ruimde Rijkswaterstaat al grote olieverontreinigingen op, spoorde het afvaldumpingen op en redde het drenkelingen. Met het ‘Smart Patrol’ programma hebben de drone-piloten, Officieren van Dienst (OVDers) en overige ketenpartners zoals brandweer en politie snel toegang tot live data van een incident. Vanuit het platform van Aeret worden ook koppelingen gemaakt met andere (open) data bronnen, om zo een goed overzichtsbeeld te genereren.

 

Stemmen

Wij hebben jouw stem hard nodig! Maar liefst 50% van de uitslag wordt bepaald door publieksstemmen. Stemmen kan tot en met 6 oktober via deze link. U dient zich eerst aan te melden, alvorens u een stem kunt uitbrengen.