Je bekijkt nu Aeret aanwezig op Landelijke Drone- en Datadag 2019

Aeret aanwezig op Landelijke Drone- en Datadag 2019

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone

Workshop Toepassing (drone-)data binnen het incidentmanagement RWS VWM

rijkswaterstaat drone team rpas roc operator fort 1881 landelijke drone en data dag 2019Op dinsdag 5 november 2019 was de Landelijke Drone en Datadag in Fort 1881 te Hoek van Holland. Deze dag was bedoeld voor overheden, marktpartijen en kennisinstituten en is georganiseerd door Rijkswaterstaat in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Platform WOW en een aantal sponsoren. Aeret mocht hier samen met het Rijkswaterstaat Drone Team een workshop verzorgen.

Incidentmanagement met drones

Rijkswaterstaat heeft een volwaardige ROC certificering en een team van 16 dronepiloten die inzetbaar zijn bij niet planbare taken. Denk hierbij aan incidenten zoals een olielekkage of vastvaring van een schip. In de workshop wordt uitgelegd hoe dit opgebouwd is en hoe de data met andere keten partners gedeeld wordt. Hoe gaat Rijkswaterstaat om met de informatievoorziening bij inzet van drones binnen het incidentmanagementproces Verkeer- en Watermanagement (VWM). Van vluchtvoorbereiding tot het (live-) delen van dronedata met ketenpartners.

Huib Kling, RPAS Systems Manager Rijkswaterstaat
Mark de Haan, Eigenaar drone- data en GIStoepassingen Aeret

Foto’s Beursvloer

Op de beursvloer waren bedrijven te vinden met innovatieve oplossingen. Denk hierbij aan drones die in een afgesloten ruimte kunnen vliegen of wanddiktemetingen kunnen uitvoeren. Hieronder een kleine greep van de standhouders.

GeoVerde Drone helikopter 17 kg
GeoVerde Drone
NLR Waterstof Drone
NLR Waterstof Drone
landelijke drone en datadag 2019 skytools elios 2 inspectiedrone aeret
Elios 2
landelijke drone en datadag 2019 terradrone brandstof aeret
TerraDrone
landelijke drone en datadag 2019 droneland mavic 2 kooi aeret
DroneLand