Je bekijkt nu Aeret op GeoBuzz 2019: Presentatie op Inspiratieplein

Aeret op GeoBuzz 2019: Presentatie op Inspiratieplein

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone

Smart Patrol en inzet drones tijdens incidenten

Het Rijkswaterstaat programma Smart Patrol stimuleert innovaties in het scheepvaartverkeer- en watermanagement. Samen met de operatie, kennisinstituten en markt worden allerlei nieuwe technieken onderzocht om het RWS werk slimmer en sneller in te richten. Rijkswaterstaat zet onder meer schouwen vanaf binnenvaartschepen, drones en slimme camera’s in. Door inzet van drones handelt Rijkswaterstaat incidenten sneller af en beperken ze de vervolgschade. RWS vliegt al met een eigen droneteam.

Incidentmanagement

rijkswaterstaat smart patrol olie lekkage aeret geomaps data delen incidentmanagement
Olielekkage vanuit de lucht

Aeret heeft samen met het Rijkswaterstaat Drone Team een innovatieve (geo)software oplossing gerealiseerd om tijdens incidenten live (drone)data te kunnen versturen, bekijken en delen met ketenpartners. Tijdens de presentatie op 19 november van de  GeoBuzz 2019 laten we deze zien met sprekende voorbeelden. Denk hierbij aan een grote olie-lekkage van een binnenvaartschip, hoogwater situaties, gezonken vaartuigen en wat de kracht is van deze live geo-data vanuit de lucht.