Je bekijkt nu Demonstratie Weidevogeldrone 2020

Demonstratie Weidevogeldrone 2020

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone

Weidevogels opsporen met een drone

haas weidevogeldrone aeret dronexpert gis gps coordinaten locatie
Haas gespot

Op zaterdag 14-12 waren we aanwezig bij een demonstratie / presentatie van DRONExpert en de nieuwe weidevogeldrone 2020. Met de drone, kunnen o.a. weidevogelnesten, reekalfjes en andere fauna vanuit de lucht worden gedetecteerd en gelokaliseerd. De vernieuwde weidevogeldrone bestaat uit o.a.:

  • Hoge resolutie thermische camera
  • Automatische hotspot detectie + GPS coordinaten
  • Lamp voor bij schijnen in schemer
  • Integratie doorsturen data naar GISpakket

Voor alle informatie over de hardware zie DRONExpert. Tijdens de demonstratie werden er verschillende dieren automatisch gevonden, waaronder de haas.

Nesten + luchtfoto’s op de kaart

aeret dronexpert weidevogels nesten dji thermische camera nesten gps coordinaten
GPS coordinaten nest

Vanuit Aeret mochten we een presentatie geven wat de mogelijkheden zijn voor het visualiseren van de GPS locatie van de nesten op een kaart-applicatie. Vanuit de drone kunnen middels de automatische hotspot detectie de GPS locaties van de nesten live worden doorgestuurd naar onze GeoMaps applicatie. Ook is het mogelijk om luchtfoto’s door te sturen middels de Photo2GIS plugin. Deze verschijnen dan ook met locatie op de kaart. Vrijwilligers kunnen middels de GPS functie in de kaart applicatie terug wandelen naar de gevonden nesten.