Je bekijkt nu Demodag Drone2Go – DroneBox

Demodag Drone2Go – DroneBox

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone / Nieuws

Drone2Go: Demonstratie Dronebox

Op 14 juli 2020 was er een demodag georganiseerd waarbij geselecteerde marktpartijen hun ontwikkelingen binnen het Drone2Go project mochten demonstreren. Drone2Go is een vervolg op de Rijkswaterstaat Drone Challenge van 2018. Voor Drone2Go bouwt Rijkswaterstaat samen met de andere first responders Politie, Brandweer, Douane, ILT Aerosensing en NVWA een ecosysteem waarbinnen drones / toepassingen worden ontwikkeld die snel kunnen reageren op incidenten.

Programma Drone2Go

Deze ontwikkelingen worden uitgevoerd in korte (ontwikkel)sprints en dinsdag 14 juli was de eerste demonstratie van de resultaten.

10.00 Plenair, welkom
10.15 Demo ESRI
11.00 Demo Future of Drone Operations
12.00 Lunch
12.45 Demo AVY
13.45 Demo Mapture/Aeret/Airhub/KPN
14.45 Demo The Beast (middels live verbinding vanuit Space53)
15.15 Plenair, afsluiting

Samenwerking en demonstratie

drone2go rijkswaterstaat airhub mapture aeret 14 juli 2020 nijmegen
Drone2Go Nijmegen

Samen met Airhub, Mapture.ai en KPN heeft Aeret zich ingeschreven voor de eerste (ontwikkel)sprint.

Hierbij is een succesvolle demonstratie laten zien. De drone werd (remote) gestart en naar vier (nautische) waypoints gestuurd. Hierbij is laten zien dat de drone ‘en-route’ nog kon worden overgenomen. Uiteidelijk is de drone automatisch veilig in de dronebox geland en opgeladen.

 

 

Wij zijn erg enthousiast over deze mogelijkheden en kijken uit naar de volgende ontwikkelsprint(s) die zullen worden gedemonstreerd bij het Space53 Cluster op vliegveld Twente.