Je bekijkt nu Drone2Go – A.I. Beeldherkenning en dynamische vluchtplanning

Drone2Go – A.I. Beeldherkenning en dynamische vluchtplanning

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone / Nieuws

Drone2Go demodag bij Space53, Technology Base

Op 30 september vond de Drone2Go-demodag plaatst bij Space53, Technology Base, waarbij nieuwe ontwikkelingen met automatisch vliegende drones werden gedemonstreerd. Aeret voerde in samenwerking met verschillende partijen demonstraties uit betreffende twee nieuwe ontwikkelingen: het automatisch detecteren van objecten middels AI en dynamische vluchtplanning.

Automatische objectdetectie: herkenningscore van 95%

drone2go aeret mapture aurea imaging beeldherkenning AI ML vision ambulance luchtfoto drone2go
Ambulance gevonden

Een van de uitvragen betrof het automatisch detecteren, classificeren en bepalen van de (gps-)locatie van een ambulance tussen andere voertuigen en objecten op onbekend terrein. Samen met Mapture.ai en Aurea Imaging ging Aeret de uitdaging succesvol aan.

De drone voerde een automatische vlucht uit, waarbij de ambulance middels een zoekpatroon werd gedetecteerd. Beelden zijn live door de A.I. beeldherkenning-applicatie geanalyseerd. De ambulance werd snel gevonden met een hoge ‘herkenning’-score van 95% ten opzichte van andere hulpverleningsvoertuigen. Tegelijkertijd verschenen de dronebeelden en de GPS-positie van de ambulance direct op de Aeret kaart-applicatie.

Dynamische vluchtplanning

drone2go drone dynamische vluchtplanning 3d hoogtekaart notam obstakels aeret airhub mapture
Mapture Dashboard

De tweede uitdaging betrof dynamische vluchtplanning. Hierbij moest de drone een (optimale) route plannen waarbij rekening werd gehouden met obstakels, NOTAMs en dynamische ingebrachte (tijdelijke) no fly zones. Tevens werd er rekening gehouden met het 3D oppervlak van de omgeving. Deze ontwikkeling hebben we uitgevoerd in samenwerking met Airhub, DroneQ, Mapture en MDI.

 

 

Drone2Go
Drone2GO is een samenwerkingstraject van 5 First Responders Rijkswaterstaat, Brandweer, Politie, ILT-Aerosensing en NVWA waarin samen met de markt en kennisinstellingen onderzocht wordt hoe er automatisch vliegende drones kunnen worden ingezet.