Je bekijkt nu Drone2Go – Herkenning van Schepen

Drone2Go – Herkenning van Schepen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone / Nieuws

Scheepsherkenning vanuit de lucht

aeret drone2go scheepsherkenning drone luchtfoto rijkswaterstaat nijmegen
Gegevens vervaagd ivm AVG

Is het mogelijk om een (type) schip vanuit de lucht te herkennen met een drone? Met die vraag zijn we aan de slag gegaan in een ontwikkelsprint in samenwerking met Aurea Imaging en Mapture.ai . Op 25 maart bij RWS verkeerspost in Nijmegen een demodag om de ontwikkelingen te demonsteren. Hierbij is het volgende gedemonstreerd: Vanuit de Mapture dronebox stijgt een drone automatisch op en vliegt naar de positie van een schip. Hierbij kunnen foto’s van het schip worden gemaakt welke realtime worden verwerkt en geanalyseerd middels een beeldherkenning-algoritme van Aurea Imaging. De positie en gevonden informatie verschijnt vervolgens live op een digitale (GIS) kaart van Aeret.

 

Meer weten over onze eerdere Drone2Go ontwikkelsprints?

Zie de volgende artikelen:

Drone2Go – A.I. Beeldherkenning en dynamische vluchtplanning

Demodag Drone2Go – DroneBox

Meer weten over Drone2Go