Je bekijkt nu Demonstratie Drone Flightlog en Live Video

Demonstratie Drone Flightlog en Live Video

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone / Nieuws

Flightlog – digitaal logboek

Zoals we in een eerder bericht vermeldden is Drone Flightlog een nieuwe dienst van Aeret. Hiermee richten we ons op organisaties met meerdere drones en piloten in het beheer. Met Drone Flightlog richten we ons op de administratie, zoals het loggen van vluchten, piloten en vluchtplannen. Vanwege de Corona-maatregelen was het niet eerder mogelijk om te zien hoe de huidige gebruikers deze applicatie in de praktijk gebruiken. Afgelopen week konden we aansluiten bij een trainingsdag om te zien hoe de app(licatie) in de praktijk wordt gebruikt. Voor ons ook erg leerzaam om te zien en we zullen wensen van de gebruikers doorvoeren in toekomstige updates.

Drone Live Video Streamen

aeret live streaming video drone webviwer
Live Video Drone

Een wens die we vaak hoorden was de behoefte aan live video streaming. Met deze wens zijn we aan de slag gegaan en hebben tijdens deze trainingsdag een demonstratie gegeven van deze mogelijkheden. Vanuit een drone (maar ook smartphone) is het mogelijk om live beelden door te sturen naar een Aeret server waar de videobeelden worden gepresenteerd in een webviewer. Een leuke aanvulling was de aanwezigheid van het Rijkswaterstaat Drone Team met de nieuwe Rapid Response Media Kit. Op deze kit kunnen meerdere HDMI inputs worden ingeplugd en (live) worden doorgezet. Van deze nieuwe ontwikkeling zullen we binnenkort meer informatie beschikbaar stellen.