Je bekijkt nu Pilot: Photo2GIS vanuit bemande Helikoptervlucht
Foto @JetPhotos / BaszB

Pilot: Photo2GIS vanuit bemande Helikoptervlucht

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Vanuit helikoptervlucht luchtfoto’s uploaden & verwerken

rijkswaterstaat drone team helikopter live photo2gis foto video kaart gps locatie gis
Live beeld

14-04-2022 – Teuge
Het Rijkswaterstaat Drone Team maakt reeds gebruik van de Photo2GIS software applicatie. Hiermee worden (lucht)foto’s vanuit een drone geĆ¼pload, verwerkt en live op een GIS-kaart geplot. Vanuit de eindgebruiker kwam de vraag of deze applicatie ook kan worden ingezet bij bemande vluchten, zoals een helikoptervlucht.

Helikopters worden vaak ingezet als er een grote afstand moet worden overbrugt of meerdere locaties binnen korte tijd worden bezocht. In de huidige manier van werken kunnen foto’s pas worden verwerkt na de landing. Tijdens deze pilot werd gekeken of het ook mogelijk was om dit live, tijdens de vlucht, via 4G naar de Aeret server te sturen. Foto’s worden daar geanalyseerd en verwerkt op een GIS-kaart.

Live video en foto’s vanuit de lucht

rijkswaterstaat helikopter fotovlucht photo2gis luchtfoto gps locatie kaart map
Photo2GIS

Tijdens de helikoptervlucht zijn er zowel luchtfoto’s geupload als live video gestreamd. Voor deze pilot is er een traject afgevlogen vanuit Teuge – Arnhem – Enschede – Deventer – Kampen – Zwartsluis – Zwolle – Teuge.

De hoge resolutie luchtfoto’s (45 MP) en locaties verschenen live op de GISkaart. Hierdoor kunnen gebruikers vanuit kantoor ‘meekijken’ met de fotovlucht.
 
 

YouTube sfeerimpressie

Voor een sfeerimpressie van de helikoptervlucht zie onderstaande video.