Je bekijkt nu Drone2Go: Demonstratie sprint 15 Nijmegen
Inzet Rijkswaterstaat drone bij incident op het water

Drone2Go: Demonstratie sprint 15 Nijmegen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone / Nieuws

Verkeerspost Nijmegen

aeret drone2go rijkswaterstaat incident koffer live video
Drone2Go Sprintsessies

Op 23 mei 2022 zijn de sprintsessies 14 en 15 van Drone2Go geweest op de Rijkswaterstaat verkeerspost Nijmegen. Aeret had zich ingeschreven op de sprint 15 waarin het de bedoeling was om waypointmissies naar een dronebox te kunnen sturen. Hierbij dient rekening te worden gehouden met (dynamische) factoren zoals type drone, afstand, batterijduur, airspace, NOTAMs, obstakels, windinvloed etc. Na de presentaties van de verschillende deelnemers is er een demonstratie gegeven. Hierbij hebben de verschillende ketenpartners op de Waal een demonstratie gegeven betreffende de inzet van drones op een (fictief) incident.

Het programma van de dag zag er als volgt uit:

11.00 Opening
11.05 Sprint 14 Airhub
11.35 Sprint 15 Deck 180
12.25 Lunch
13.15 Sprint 15 Aeret
13.45 Sprint 15 Airhub
14.30 Pauze
14.45 Demo op de Waal
15.30 Einde bijeenkomst

Drone2Go

Drone2GO is een samenwerkingstraject van 5 First Responders Rijkswaterstaat, Brandweer, Politie, ILT-Aerosensing en NVWA waarin zij samen met de markt en kennisinstellingen onderzoeken hoe automatisch vliegende drones kunnen worden ingezet. Drone2Go stimuleert de technologische ontwikkeling die hiervoor nodig is. De samenwerkende partners willen de dronesector stimuleren in hun ontwikkeling en hen extra uitdagen om vernieuwende concepten op de markt te introduceren waarmee ze ook (inter)nationaal een goede marktpositie kunnen opbouwen. Voor meer informatie betreffende Drone2Go zie ook https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/1191/drone2go/landing

Impressie

aeret drone2go boot rws43 politie
Drone2Go demonstratie
aeret drone2go drones nvwa
Drones NVWA
aeret drone2go ilt aerosensing drone gassensor
Drone met Gassensor
aeret drone2go politie avy drone
Avy Drone