Je bekijkt nu Drone2Go Sprint 16D – Demonstratie NVWA
Demonstratie van de Tective dronebox

Drone2Go Sprint 16D – Demonstratie NVWA

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Nieuws

Demonstratie Drone2Go

drone2go sprint 16 aeret drone kaart mapping 2d gewas mais rgb gis geo
RGB Mapping Mais

Op 15-09-2022 waren de demonstraties van Drone2Go sprint 16. In deze sprint werd gefocust op het automatiseren van (autonome) dronevluchten, uploaden van data naar een cloud-omgeving en verwerken van deze data tot GIS producten. Hierbij is er gedurende enkele maanden periodiek gevlogen boven een mais-perceel om deze (geautomatiseerd) te monitoren.

In de ochtend waren verschillende presentaties van partijen welke een bijdrage hebben geleverd aan deze sprint:

 • Airhub
 • Tective
 • Aeret

Ontwikkeling Aeret

Voor deze sprint had Aeret zich ingeschreven op het onderdeel “Beelden verwerken in de Cloud”. Hiervoor is er een open source processing node in de cloud ingericht waar, via een grafische interface of API, beelden vanuit een dronebox naar toe kunnen worden gestuurd en verwerkt. Aan deze node zijn aanpassingen uitgevoerd zodat onderstaande lijst met resultaten kan worden verwerkt.

 • 2D RGB orthofoto
 • 2D Multispectraal orthofoto
 • 2D Thermische orthofoto
 • 3D Pointcloud
 • 3D Mesh

Drones & Data

Voor deze sprint is gebruik gemaakt van verschillende type drones:

 • DJI P4 Multispectral
 • DJI Mavic 2 Advanced Enterprise
 • DJI M300
 • Tective ReFly

Tussen 17-05-2022 en 02-09-2022 is een grote hoeveelheid data verzameld en verwerkt:

 • 115 vluchten
 • 49.278 foto’s
 • 268 GB

Netwerk

spectro ag brainbox drone2go
AI Beeldherkenning

Tijdens het middagprogramma waren er verschillende demonstraties en workshops. Spectro AG gaf een inkijkje in AI beeldherkenningstoepassingen met hun product BrainBox. Ook konden de aanwezigen een kijkje nemen in het drone-opleidingsprogramma van de NVWA waar o.a. met VR brillen wordt gewerkt. Wij danken de NVWA voor de goede organisatie van deze mooie netwerkdag.