Je bekijkt nu Regiobijeenkomst Drones en Natura2000 op HTC

Regiobijeenkomst Drones en Natura2000 op HTC

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

High Tech Campus Eindhoven

Het vliegen met drones in Natura2000 gebieden is in veel gevallen verboden. Om hier ontheffing als drone-piloot voor aan te vragen kan een flinke administratieve en financiƫle klus zijn. Hoe kan dit gemakkelijker worden gemaakt?

Op dinsdag 18 oktober was er een regiobijeenkomst georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met provincies, de dronesector en kennisinstituten. Deze regiobijeenkomst (een van de drie) zijn bedoeld voor specialisten bij provincies en overheden die betrokken zijn bij drones, kleine luchtvaart en Natura 2000.

Tijdens deze middag is er veel kennis uitgewisseld en gekeken naar mogelijkheden hoe we het voor beide kanten (zowel luchtvaart als natuur) gemakkelijker en werkbaar kunnen maken. Tijdens het middagprogramma zijn er enkele belevingsvluchten gemaakt. Hierbij konden mensen
ervaren wat en hoeveel geluid kleine en grotere drones maken en is er gevlogen met een DJI Mavic mini 2 en DJI M300.

Wij danken de organisatie voor de uitnodiging en vonden het interessant hier bij aanwezig te zijn. We kijken uit naar de bevindingen van de volgende bijeenkomst en dragen graag bij aan het verbeteren van het huidige aanvraagproces voor drone-vluchten in Natura2000 gebieden.