Je bekijkt nu U-Space Prototype Port of Rotterdam
Controle kamer van Airspace Managers Havenbedrijf Rotterdam

U-Space Prototype Port of Rotterdam

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:u-space

Prototype U-Space voor UAV Operators

haven bedrijf rotterdam u-space brug aeret drone onbemand bijeenkomst operators
Haven Rotterdam

Op 23-01-2023 was een tweede bijeenkomst georganiseerd door Havenbedrijf Rotterdam voor de drone-operators welke actief zijn in het haven-gebied. Tijdens deze dag zijn de deelnemers meegenomen in de voortgang van de integratie van het prototype U-Space welke komende twee jaar wordt getest binnen het havenbedrijf Rotterdam.

Vanaf 23-01-2023 zijn er tussen 0900-1700u op werkdagen “Airspace Managers” actief om drone-aanvragen, binnengekomen via het U-Space platform te verwerken en begeleiden.

Een ander onderwerp was om (externe) software applicaties aan te sluiten aan de U-Space leverancier Airwayz middels een SDK/API. Vanuit Aeret willen we onze Drone Flightlog applicatie graag aansluiten op dit platform en gaan hier de komende tijd mee aan de slag. Tot die tijd kunnen operators gebruik maken van een digitaal formulier.