Je bekijkt nu Drone2Go bijeenkomst Nijmegen

Drone2Go bijeenkomst Nijmegen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drone

Nijmegen – Verkeerspost Rijkswaterstaat.

droneflightlog adsb drone bemand integratie
ADSB integratie in Drone Flightlog

Op vrijdag 30 juni was er een bijeenkomst, demodag en netwerkbijeenkomst van de Drone2Go stakeholders bij de Rijkswaterstaat Verkeerspost in Nijmegen. Hierbij werd een update gegeven over de toekomst van Drone2Go en gaven verschillende partijen ook een update over projecten die er de afgelopen tijd zijn uitgevoerd. Hierbij mochten we namens Aeret ook een korte presentatie geven betreffende drie onderwerpen.

SkySync integratie

In samenwerking met Mapture.ai is er gewerkt aan een integratie met het SkySync platform. Met SkySync is het mogelijk om via een API live video en positie (en straks ook mediabestanden) van #DJI Enterprise drones te visualiseren in een eigen platform. In dit geval hebben we het geïntegreerd in ons digitale logboek Drone Flightlog. Voor gebruikers is het ook heel gemakkelijk om de live beelden (tijdelijk) te delen.

ADSB en FLARM Integratie

Er is functionaliteit ontwikkeld om gegevens over bemand vliegverkeer te integreren in de platformen van Aeret Drone Flightlog en Mapture, verkregen via een (eigen) ADSB/FLARM receiver. Deze receiver stond ten tijde van de demonstratie op locatie in Nijmegen.

Natura2000 kaart(laag)

Er wordt een Natura2000 kaart(laag) gerealiseerd waarbij verschillende bronnen worden gecombineerd. Drone-operators vinden hier relevante informatie terug zoals habitattypes, beheerplannen, contactgegevens, doelsoorten, geldende wet- en regelgeving. Deze datalaag wordt aangeboden als open data(base).

Netwerk

En uiteraard was het weer goed om iedereen weer eens in den levende lijve te spreken en te netwerken met de verschillende ketenpartners. Dank aan de organisatie en we vonden het een erg geslaagde dag!