Je bekijkt nu Drone Flightlog integratie in U-Space Havenbedrijf Rotterdam

Drone Flightlog integratie in U-Space Havenbedrijf Rotterdam

U-Space integratie Drone Flightlog

Drone Flightlog Flight Area Request U space Havenbedrijf Rotterdam
U-Space implementatie

Op maandag 09 oktober 2023 was er een bijeenkomst georganiseerd door het Havenbedrijf Rotterdam over de voortgang van de U-Space implementatie. Tijdens deze bijeenkomst werden er ook verschillende demonstraties gegeven van operators/ organisaties die de API implementatie aan het UTM systeem hadden gerealiseerd.

Namens Aeret mochten we onze koppeling demonstreren. Vanuit de Aeret logboek applicatie Drone Flightlog is het mogelijk om een vluchtplan aan te maken en deze “in te schieten” bij het Havenbedrijf Rotterdam. Gebruikers krijgen direct de melding of het uitvoeren van het vluchtplan op de betreffende tijd en locatie is toegestaan of niet.

De komende tijd zullen er praktijktesten door gebruikers van Drone Flightlog worden gedaan om de implementatie te testen.