Je bekijkt nu Nieuw: WebODM Server

Nieuw: WebODM Server

Open-source drone verwerkingssoftware

aeret webodm server saas 2d open source fotogrammetrie orthofoto
WebODM: 2D Orthofoto

WebODM is een open source fotogrammetrie applicatie om dronebeelden te verwerken tot hoge resolutie 2D en 3D resultaten. Denk aan het verwerken van dronefoto’s tot orthofoto’s, hoogtemodellen, puntenwolken en meshes. Met deze resultaten kunnen gebruikers gemakkelijk oppervlaktes, lengtes en volumes berekenen of integreren in een eigen GIS applicatie zoals QGIS, Kaartviewer of ArcGIS.

De praktijk leert dat voor het verwerken van deze beelden tot het gewenste eindresultaat een computer met veel rekencapaciteit (CPU, GPU en RAM) nodig is. Tevens is er vaak een behoefte om (gemakkelijk) resultaten te kunnen delen met collega’s of andere afdelingen. Aeret ondersteunt organisaties door WebODM als web-applicatie te installeren op een webserver. Hiermee heeft een organisatie een eigen online verwerkingsplatform, in de huisstijl van een organisatie. De WebODM applicatie bereikbaar via een internet browser.

WebODM – Fotogrammetrie als SAAS

Het grote voordeel van SAAS (Software as a Service) applicaties is dat deze online toegankelijk zijn. Via een browser is de fotogrammetrie applicatie toegankelijk. Gebruikers kunnen inloggen, projecten aanmaken, beelden uploaden, verwerken en aan de slag met de resultaten. Het delen van beelden met collega’s gaat gemakkelijk.

De WebODM Server applicatie wordt breed ingezet bij o.a. de volgende organisaties:

  • Omgevingsdiensten
  • Waterschappen
  • Commerciële partijen
  • Natuurbeheer

Voor meer informatie zie onze productpagina: https://www.aeret.nl/webodm-server/