Veilig Drone Vliegen

Dronekaart Nederland

Waar mag ik vliegen met mijn drone?

Een goede vluchtvoorbereiding draagt bij aan het veilig uitvoeren van een drone-vlucht. Met Drone PreFlight Pro bieden we Open en Specific operators een online web-applicatie om een drone-vlucht voor te bereiden. Binnen deze omgeving vind je alle relevante informatie gecombineerd in overzichtelijke categorieën, van landelijk niveau tot 3D straatniveau. Met de GPS functie van uw toestel ziet u duidelijk waar u zich bevindt op de kaart. Hiermee verhoogt u de “situational awareness” en kunt u mitigerende maatregelen treffen om uw vluchten veilig uit te voeren.

Gekoppelde Informatie

Drone PreFlight Pro is gebouwd voor en door drone-operators. Ervaring uit de bemande en onbemande luchtvaart hebben we toegepast in deze gebruiksvriendelijke, webbased toepassing. Hierbij zijn niet alleen de bekende no-fly zones beschikbaar maar vind je veel meer omgevings-informatie voor het verhogen van het veiligheidsniveau van u als professionele drone-operator. De 35 verschillende datasets hebben we ondergebracht in 5 hoofdcategorieën. Deze dienst hebben we ondergebracht op een aparte productpagina. Voor alle details zie de website www.dronepreflight.nl

Datasets o.a.

 • Luchtruim en No Fly zones
 • NOTAMs
 • Infrastructuur
 • Omgeving
 • Natuur & Milieu
 • Meteo (live)

Verwerking & Analyse

Drone PostFlight

Verwerking van Drone Data

Multirotors of fixed wing drones zijn erg geschikt om (snel) hoge resolutie data te verzamelen. In een korte tijd is een groot gebied te bestrijken. Toepassingen zijn talrijk, denk aan: precisie-landbouw, grote bouwprojecten, depot-metingen, dijk-inspecties of mijnbouw. Met Drone PostFlight verwerken wij drone-opnames tot hoogwaardige geo-informatie, van platte luchtfoto tot hoge resolutie 3D-model. Deze zijn vervolgens te ontsluiten in uw eigen GIS-applicatie maar ook via onze eigen Webbased GIS-applicatie Aeret GeoMaps.

Gecertificeerde ROC-operators

Heeft u behoefte aan één totaal-oplossing voor uw project? Het inwinnen, verwerken en opleveren van de data in één pakket? Samen met volledig gecertificeerde drone (ROC) operators nemen we deze projecten aan. Bekijk hieronder onze drone-diensten. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Diensten

drone data verwerken orthofoto cad gis luchtfoto

Luchtfoto

Hoge resolutie orthofoto voor in uw GIS / CAD pakket. De luchtfoto's worden ingewonnen door een drone die is uitgerust met D-RTK GNSS module. Dit levert een hoge nauwkeurigheid van de (x,y,z) positionering van de drone op en waar deze de foto's maakt. Extra GCP (grond controle punten) kunnen in het veld worden ingemeten en dienen als referentie en controlepunten.
Afhankelijk van de vlieghoogte is de resolutie 1-3 cm / pixel.

drone data verwerken orthofoto cad gis hoogtemodel hoogtelijnen

Hoogtemodel

Met drones is het mogelijk om hoge resolutie hoogte-informatie in te winnen. Het hoogtemodel (digitale terreinmodel) wordt veelal gebruikt om volume-calculaties uit te voeren. Aanvullend op dit model kunnen hoogte-contourlijnen worden geleverd.

Bij het inwinnen van hoogtemodellen over verschillende periodes kunnen wij ook verschilmetingen leveren.

Pointcloud

Met een puntenwolk heeft u een 3D weergave waar u door heen kunt navigeren. Omdat de puntenwolk gegeorefereerd is kunt u in 3D metingen doen zoals lengtes, hoogtes en hoeken. Aanvullend op de puntenwolk als bestand kunnen wij deze ook leveren in een gebruiksvriendelijke (webbased) viewer. Hiermee bekijkt u de puntenwolk gemakkelijk vanuit een webbrowser, zonder installatie van software.

panorama drone vr virtual reality 360 degrees graden luchtfoto

360° Panoramafoto's

Met 360° panorama bieden we een perfecte tool voor communicatie en projectmonitoring. De panorma-beelden zijn van hoge kwaliteit, ruim 100 megapixel. Deze rondkijk beelden worden geleverd met een moderne viewer en zijn gemakkelijk vanuit uw browser te bekijken (ook op mobiele telefoon). Het is ook mogelijk om deze te bekijken vanuit een Virtual Reality bril zoals de Oculus Go.

Visuele Inspectie

Drones zijn een ideaal hulpmiddel om inspecties uit te voeren op moeilijk bereikbare plekken. Wij beschikken over een drone uitgerust met 30x optische zoom camera. Bovenstaande foto is genomen op een afstand van 25 meter. Met deze zoom-camera is het mogelijk om vanaf veilige afstand tot een kunstwerk belangrijke details waar te nemen.

https://www.aeret.nl/wp-content/uploads/2019/09/drone-thermische-camera-warmtebeeld-schade-zonnepaneel-inspectie-defecten-cellen.jpg

Thermische Inspectie

Vanuit de lucht is het mogelijk om snel warmtebronnen op te sporen en detecteren. Dit gebeurt middels thermische camera's die wij onder een drone plaatsen. Hiermee is het mogelijk om defecten in zonnepanelen, warmtelekken, of fauna op te sporen. Middels een hotspot detectie module kunnen de warme (hot)spots live naar onze database worden gestuurd. Hier wordt deze automatisch geconverteerd naar een GISlayer.

Toepassingen

De lijst toepassingen met drones is groeiende. Wij hebben succesvolle businesscases gemaakt door inzet van drones in de volgende toepassingen:

• Incident-management met live drone-foto’s in GIS
• Project-ontwikkeling
• Inspectie aan kunstwerken / bruggen
• Depotmetingen
• Communicatie
• Virtual Reality Tours
• Handhaving
• Natuur-onderzoek & beheer

 

Contact opnemen?

Heeft u vragen, opmerkingen of heeft u interesse in onze diensten? Vul het formulier in en we nemen spoedig contact met u op.

  Aeret: Connecting Data

  Vanaf 2008 zijn we betrokken bij innovatieve toepassingen en ontwikkelingen van drones. Sinds de oprichting van Aeret in 2015 richten we de focus op: Drones, Data(verwerking) en GIS (Geografisch Informatie Systeem) toepassingen. Met data ingewonnen door drones, leveren wij hoogwaardige GIS producten. Hierbij richten we ons op toepassingen vóór en ná het vliegen met onze diensten.

  • Drone PreFlight Pro: Vluchtvoorbereiding
  • Drone PostFlight: Dataverwerking
  • Aeret DataCloud: Opslag / Webservices
  • Aeret GeoMaps: GIS-viewer

  Met Aeret kunnen wij u in het gehele proces ondersteunen, adviseren en ontzorgen. Dit  betreft van de inzet van drones tot en met de verwerking van data en bekijken van de resultaten.