Geo360: Drone 360° Panorama Luchtfoto's

Panorama vanuit de Lucht

Geo360: Panorama obliek luchtfoto’s in GISviewer

Met de Geo360 dienst bieden wij hoge resolutie 360 graden panorama beelden die u een obliek (schuinaanzicht) overzicht geven over uw gebied, vanuit de lucht. 

Doordat de posities van de panorama-beelden in een grid zijn geplaatst kunt u vanuit verschillende invalshoeken de objecten inspecteren. U kunt deze panorama beelden vergelijken met “Streetview vanuit de lucht”. 

Met onze module Geo360 zijn de beelden te koppelen aan een GIS-applicatie en kunt u bijvoorbeeld zoeken op adres.

Inwinning met Drones

Met een drone worden elke 300m, tot een hoogte van maximaal 120m, hoge resolutie panorama luchtfoto’s gemaakt.  Uiteraard worden er op meerdere locaties panoramabeelden ingewonnen zodat er een dekkend grid ontstaat van een gebied; hiermee zijn objecten van meerdere kanten te bekijken. 

Deze panoramabeelden worden ingewonnen in samenwerking met een gecertificeerde Specific drone-operator (Float360 en Wouter Borre Productions) waarmee wij in staat zijn in een groot deel van de Nederlandse drone no-fly zones te opereren. Als uw gebied zich in een no-fly zone bevindt kijken we graag mee naar de (on)mogelijkheden.

Koppeling met GIS

Middels de Geo360 applicatie zijn de panoramabeelden aan te sturen op basis van XY-positie en hiermee te koppelen met een GIS applicatie. Dit houdt in dat vanaf een ‘klik’ op een 2D kaart (Lat Lon / RD positie) de panoramabeelden worden aangestuurd richting het betreffende object. De afstand tot het object wordt berekend en men kan een object van meerdere kanten bekijken. Tevens is er een terugkoppeling gerealiseerd vanuit de panoramabeelden naar de 2D kaart-omgeving. 

Als een gebruiker door de panoramabeelden navigeert ziet men op de 2D kaart waar men naar kijkt. De reacties van gebruikers zijn zeer positief omdat de Geo360 beelden nu ook procesmatig kunnen worden ingezet. Door het toevoegen van een afwerklijst kunnen objecten één voor één worden bekeken en becommentarieerd. Natuurlijk lenen de beelden zich ook uitstekend voor promotiedoeleinden. De Geo360 panorama beelden vormen hiermee waardevolle aanvulling op de jaarlijkse luchtfoto (orthofoto’s) en panorama beelden vanaf de openbare weg.

Geo360

• Obliek luchtfoto’s
• Vergunningen / Handhaving
• Controle Basisregistraties (BAG / WOZ)
• Koppeling met GIS
• Aanzicht objecten uit meerdere kijkhoeken
• Aanvulling op orthofoto’s / panoramabeelden vanaf de weg

Maatwerk en snelle levering

Een groot voordeel van de drones is dat deze snel en flexibel zijn in te zetten. Hiermee kunnen we een snellere levering van het beeldmateriaal garanderen dan normale inwinmethodes, zoals de jaarlijkse orthofoto’s of panoramafoto’s vanaf de weg. Wij streven naar een levertijd van maximaal 3 weken. 

Uiteraard is het mogelijk een gebiedsdekkende oplossing te leveren. Maar doordat er per Geo360 beeld een radius van 300m* wordt vastgelegd is deze inwinmethode ook erg geschikt voor sub-gebieden waar conventionele inwinmethodes een kostbare aangelegenheid wordt. Hiermee heeft u met de Geo360 luchtfoto’s snel een actueel beeld van de situatie. 

Voorbeelden van maatwerk zijn:

  • Wijk / Buurt
  • Nieuwbouwgebieden
  • Bedrijventerreinen
  • Buitengebied
  • Campings / Recreatieterreinen

* = hiervan achten wij de kwaliteit van de panoramabeelden nog goed genoeg om details te onderscheiden.

Demo Geo360 panorama

Hoge resolutie 360 graden luchtfoto’s 

Om u een idee te geven van de kwaliteit van de Geo360 panorama beelden staat een hoge resolutie panorama foto vanuit de lucht. Elke panorama positie beslaat uit een bronfoto’s van maar liefst 364 Megapixel. Gebruik uw muis om te navigeren door de panorama of het knoppenmenu onderin beeld. Voor een demonstratie Geo360 applicatie betreffende de GIS koppeling met de panoramabeelden verzoeken wij u contact met ons op te nemen.