Van bemand naar onbemand

Het begin

Mark de Haan: Founder Aeret

Persoonlijke noot

Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in luchtvaart. In 2000 ben ik op 16 jarige leeftijd begonnen aan zweefvliegen en voer die hobby nog altijd met veel plezier uit. Het blijft erg bijzonder om op zonne-energie (thermiek) grote afstanden te kunnen afleggen in een toestel zonder motor. Veel van de uitdagingen die in het bemande vliegen naar voren komen, zie ik terug komen in de onbemande drone-sector. Denk hierbij aan integratie van een veiligheidscultuur, transponders, RT, strenge(re) luchtruim afspraken en navigeren door een 3D-luchtruim.Van Radio Controlled naar Automatische Drone

Sinds 2008 zijn we actief in de wereld van onbemande vliegende systemen. Samen met zakenpartners zijn er destijds succesvol meerdere systemen gebouwd, gebaseerd op een conventionele (rc)-heliktoper en multirotors. Gedurende deze periode verschoof de focus van ontwikkeling naar mogelijkheden met de ingewonnen data. Met name de toepassingen die met open source software mogelijk waren zorgde dat er een nieuwe wereld open ging. Het ging niet alleen meer om de mooie luchtfoto, maar er kon ook kwalitatieve hoogwaardige informatie uit deze beelden worden gehaald. Het koppelen, visualiseren en ontsluiten van deze geo-informatie zorgt voor een meerwaarde in bedrijfsprocessen.

Aeret: Connecting Data

In 2015 is de beslissing genomen om de focus volledig op de (GIS)data-kansen te leggen. Op 1 januari 2015 is het bedrijf Aeret gestart met de bijbehorende slogan: “Connecting Data”. Hierbij concentreren we ons op de volgende thema’s: Drones, Data en GIS (Geografisch Informatie Systeem). Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een hecht team en werken met partners aan uitdagende drone-vraagstukken en projecten.

Aeret: Het Bedrijf

Missie & Visie

Met Aeret richten we ons op drie pijlers: Drones, Data en GIS. 

Hierbij ondersteunen we professionele organisaties die werkzaamheden met drones uitvoeren.
We willen we een bijdrage leveren aan de transitie en integratie van drones in dagelijks gebruik van de professionele drone-gebruiker. Wij zijn er van overtuigd dat deze transitie en integratie slaagt als er veilig gevlogen kan worden (Vluchtvoorbereiding), de ingewonnen informatie van goede kwaliteit is (Data) en de eindgebruiker deze gemakkelijk kan bekijken (GIS).

Logo

Deze denkwijze zie je terug komen in ons logo. Elke kleur representeert één thema en samengevoegd vormt het één geheel.

Rood: Drones
Geel: Data
Oranje: GIS

aeret logo transparant drone data gis

Missie:

Met Aeret bieden we met software en drone toepassingen één compleet pakket organisaties met professionele drone-gebruikers. Van vluchtvoorbereiding tot het inwinning van de data. En van data-verwerking en tot slot het ontsluiten van de data.

Visie:

Met Aeret willen we een bijdrage leveren aan de drone-community en duurzame toekomst door inzet van drones en innovatieve softwaretoepassingen. 

Netwerk

Samenwerking

Zoals een bekend gezegde luidt:  ‘If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.’  Vanuit Aeret werken graag aan langdurige samenwerkingen met partners, waarbij iedere partij zijn eigen expertise kan inbrengen. Op deze manier zien we mooie, innovatieve projecten slagen. We bouwen graag een aan gezamenlijk netwerk en community om de inzet, acceptatie en innovatie van drone-toepassingen te versnellen.

Bent u benieuwd naar mogelijkheden tot samenwerking? Neem contact op voor de mogelijkheden.