Weidevogels & Drones

Weidevogels

Drone zoeken Weidevogels

In samenwerking met DRONExpert zijn wij van 2019 tm 2022 een samenwerking aangegaan met focus op het zoeken naar weidevogels en nesten. Deze samenwerking betreft een hard- en software oplossing om de nesten van weidevogels te lokaliseren met een drone. De hardware toepassing bestaat uit een drone van welke is uitgerust met een thermische (warmtebeeld) camera met automatische hotspot detectie, ontwikkelt door DRONExpert. De drone scant een automatisch een gebied af op zoek naar (warme) nesten / eieren. Als er een nest (hotspot) wordt gelokaliseerd wordt deze GPS positie live doorgestuurd naar de software applicatie Aeret GeoMaps. De GPS locaties van de weidevogelnesten verschijnen vervolgens live op een kaart op tablet / smartphone.

Photo2GIS

Met de Photo2GIS oplossing is het ook mogelijk om luchtfoto’s van de nesten vanuit de drone naar de Aeret GeoMaps te versturen. De hoge resolutie luchtfoto’s verschijnen ook met GPS positie op een kaart.

Integratie Boerenlandvogelmonitor

Vanuit de Aeret software applicatie kunnen de locaties van de weidevogelnesten worden geëxporteerd en geüpload naar de Boerenlandvogelmonitor. 
Landschappen NL ondersteunt en faciliteert vrijwilligers bij het beschermen van nesten en jongen van boerenlandvogels, zoals de kievit en grutto.  Boerenlandvogelbescherming Nederland is een initiatief van LandschappenNL.

Resultaten

• Drone stuurt GPS locatie weidevogelnesten naar kaart
• Met Photo2GIS drone foto’s op de kaart
• Export en upload mogelijkheid naar Boerenlandvogelmonitor
• Gemakkelijk bekijken via laptop, tablet en smartphone

Contact opnemen?

Heeft u vragen, opmerkingen of heeft u interesse in onze diensten? Vul het formulier in en we nemen spoedig contact met u op.

  Aeret: Connecting Data

  Vanaf 2008 zijn we betrokken bij innovatieve toepassingen en ontwikkelingen van drones. Sinds de oprichting van Aeret in 2015 richten we de focus op: Drones, Data(verwerking) en GIS (Geografisch Informatie Systeem) toepassingen. Met data ingewonnen door drones, leveren wij hoogwaardige GIS producten. Hierbij richten we ons op toepassingen vóór en ná het vliegen met onze diensten.

  • Drone PreFlight Pro: Vluchtvoorbereiding
  • Drone PostFlight: Dataverwerking
  • Aeret DataCloud: Opslag / Webservices
  • Aeret GeoMaps: GIS-viewer

  Met Aeret kunnen wij u in het gehele proces ondersteunen, adviseren en ontzorgen. Dit  betreft van de inzet van drones tot en met de verwerking van data en bekijken van de resultaten.